ICT-toepassing Osiris moet hinder wegwerkzaamheden in Brussel verminderen

© Belga

De nieuwe ICT-toepassing Osiris is een interactieve database met alle informatie over wegwerkzaamheden in het Brussels Gewest. De coördinatie van de werven moet zo verbeteren, waardoor ook de hinder van werkzaamheden moet afnemen.

De nieuwe ICT-toepassing Osiris is een interactieve database met alle informatie over wegwerkzaamheden in het Brussels Gewest. De coördinatie van de werven moet zo verbeteren, waardoor ook de hinder van werkzaamheden moet afnemen. De toepassing werd voorgesteld door Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V).

Vanaf 7 april moeten alle werfaanvragen in het Brussels Gewest via Osiris geregistreerd en georganiseerd worden. Tot voor kort voerden de diverse Brusselse bestuursniveaus veelal elk afzonderlijk hun wegwerkzaamheden uit, waardoor informatie over wegwerkzaamheden en festiviteiten vaak erg versnipperd te raadplegen viel. De applicatie moet de werven op de openbare weg beter coördineren en zo de hinder doen afnemen.

Door de komst van Osiris zal de Gewestelijke Coördinatiecommissie van de Bouwplaatsen zich niet enkel meer buigen over werven op gewestwegen, maar ook over werven op gemeentewegen.

Osiris werd ontwikkeld door de administratie Brussel Mobiliteit en de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB), in nauwe samenwerking met de nutsbedrijven, de gemeenten, de politiezones en het CIBG. De kostprijs van het initiatief bedraagt 1,7 miljoen euro.

De gegevens in de applicatie kunnen ook worden overgenomen door de Vlaamse evenknie Gipod en omgekeerd, omdat bepaalde werken in Brussel ook hinder kunnen veroorzaken in Vlaanderen en vice versa. Inwoners kunnen wegwerkzaamheden en festiviteiten voortaan raadplegen via de website www.osiris.irisnet.be. (Belga/MI)

Partner Content