IDC: ‘bespaar 30% op drukkosten’

© .
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Marktstudiebureau IDC meent dat bedrijven hun printkosten met 30% kunnen verminderen, goed voor een stevige besparing.

Marktstudiebureau IDC meent dat bedrijven hun printkosten met 30% kunnen verminderen, goed voor een stevige besparing.

Die besparing kan stevig doorwegen, aangezien printkosten immers oplopen tot ca. 1 à 3 procent van het zakencijfer van een bedrijf. Natuurlijk is printen voor heel wat organisaties niet echt een prioriteit.

Toch meent IDC dat het mogelijk moet zijn om de printrekening met 30% te verminderen en zo geld vrij te maken voor andere ict-projecten.

Onder het motto ‘Cost Saving and Innovation: How to Deliver Both’ organiseerde IDC in juni ll. een ronde tafel waar een rits sprekers hun ervaringen terzake uitwisselden. In september publiceren we overigens in het blad een concrete ‘case’, in casu D’Ieteren.

IDC stelt overigens dat hierbij kosten kunnen worden bespaard op vijf gebieden. Naast opslag en ruimte, betreft het de IT help desk, leveringen en beheer, duurzaamheid en een meer efficiënte werking van de organisatie. “Bedrijven die weigeren de printkosten in hun geheel te analyseren, missen een kans om hun algemene kosten te drukken en zo geld vrij te maken voor innovatie-initiatieven en bedrijfstransformatie,” aldus Mark Kitchell, senior consultant bij UDC. Volgens hem zal de stijging van het printvolume in 2011 tot 22% belopen, terwijl het creëren en produceren van documenten gewoonlijk ca. 15% van het totale ict-budget uitmaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content