IDF 2009: Uw tv, ‘Intel Inside’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Met consumentenelectronica steeds nauwer verweven met het interactieve internet, richt Intel zijn processoren ook op die markt.

Met consumentenelectronica steeds nauwer verweven met het interactieve internet, richt Intel zijn processoren ook op die markt.

Op Intel Developer Forum kondigde Intel de CE 4100 processor aan, een Atom-core gesteund ‘system on a chip’ (SoC) voor gebruik in consumentenelectronica. Uitgevoerd in 45nm technologie, bevat de SoC elementen voor de ondersteuning van interactieve toepassingen op televisie, betere security en snellere beeldverwerking.

Het verwerkingsvermogen zal worden aangewend voor geavanceerde gebruikersinterfaces, krachtigere zoekfuncties en de mogelijkheid verschillende toepassingen tegelijk te draaien. Met behulp van meer metadata over de inhoud op tv en in het internet kunnen gebruikers hun televisie-ervaring sterk personaliseren, stelt Intel. Bovendien beoogt de chipgigant een omgeving waar gebruikers de gewenste inhoud kunnen vinden en consumeren, ongeacht het toestel (tv, mobiel systeem, …). Ook moeten de verschillende toestellen vlot kunnen samenwerken, voor de uitwisseling van die inhoud.

De toekomstmogelijkheden van die technologie werd overigens overtuigend gedemonstreerd met behulp van 3D-televisie, inclusief ‘real time’ 3D-beelden. Wie ooit een sportwedstrijd in 3D op tv heeft gezien, heeft daar zijn hart aan verloren, klinkt Intels boodschap.

Intel heeft in de marge daarvan wereldwijd een studie gedaan naar de impact van het merk ‘Intel’ bij klanten en producenten van consumentenelectronica. Daaruit blijkt het merk ook buiten de pc-wereld vertrouwen en een positieve houding op te wekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content