‘Illegale Netflix’ Popcorn Time via omweg beschikbaar voor iPhone en iPad

© .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Popcorn Time, een kosteloze maar ook illegale variant op Netflix voor het streamen van torrentversies van films en series, heeft een iOS-app uitgebracht die gebruikers buiten de App Store om op hun iPhone of iPad kunnen installeren.

De iOS-app van Popcorn Time – die het mogelijk maakt films en series mobiel te bekijken en naar je tv te streamen dankzij Apple TV- en Chromecast-ondersteuning – werd niet goedgekeurd door Apple en is dus niet te downloaden in de officiële App Store voor de iPhone en de iPad. Toch kunnen gebruikers de toepassing op hun iOS-toestel zetten.

Omzeiling van App Store-controle

Daarvoor dienen ze gebruik te maken van een iOS Installer, die de App Store-controle omzeilt door de iPhone of iPad tijdens de installatie in vliegtuigmodus te zetten waardoor het toestel geen verbinding kan maken met de servers.

De iOS Installer werkt nog niet met Mac (binnen twee weken zou er wel een OS X-variant van het programma komen), en dus is er een Windows-pc nodig om de Popcorn Time-app te kunnen installeren. Vervolgens valt de applicatie via usb over te zetten van de computer naar een mobiel iOS-toestel.

Kat en muisspel met Apple

Het is wel nog maar de vraag hoe lang de app beschikbaar zal kunnen blijven alvorens Apple – dat zoals genoegzaam bekend met een gesloten ecosysteem werkt – hem blokkeert. Maar bij Popcorn Time zijn ze naar eigen zeggen voorbereid op ‘een kat-en-muisspel’ met Apple. ‘De mensen achter de iOS Installer lijken klaar voor elk obstakel dat Apple hen in de weg zal leggen.’

Popcorn Time in het vizier van regering-Michel

Ook in ons land wordt Popcorn Time in het vizier genomen. De regering-Michel maakt volop werk van een wetsontwerp dat wellicht al in mei op tafel moet liggen, en waarin duidelijke procedures zullen staan om illegale content op het internet veel sneller te verwijderen of te blokkeren

Die tegenkanting weerhoudt de makers van de streamingdienst er niet van onverminderd door te gaan. Ze willen volgende maand ook voor Windows Phone een app uitbrengen. Een Android-versie bestaat al langer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content