Imation bevestigt overname TDK

Opslagspecialist Imation heeft vorige week bevestigd dat het van plan is om TDK – ook een fabrikant van opslagmedia – in te lijven voor een bedrag van 260 miljoen dollar.

Opslagspecialist Imation heeft vorige week bevestigd dat het van plan is om TDK – ook een fabrikant van opslagmedia – definitief in te lijven voor een bedrag van 260 miljoen dollar.

Nadat het in januari 2006 al Memorex overnam, bevestigt Imation hiermee de opleving van zijn merk. De operatie heeft betrekking op 260 miljoen dollar, een bedrag dat nog aangevuld kan worden met 70 miljoen dollar in functie van de toekomstige resultaten van de onderneming.

Het in 1935 opgerichte TDK was aanvankelijk gespecialiseerd in de productie van magnetische dragers zoals audio- en videocassettes en schakelde later over naar optische schijven, Flashgeheugen en accessoires.

Het bedrijf telt zo’n 350 personen en is vooral actief in Europa, de Verenigde Staten, Japan en Azië. Imation van zijn kant ontwikkelt, fabriceert en commercialiseert magnetische en optische opslagmedia, Flashgeheugen en harde schijven. De producten zijn zowel voor het grote publiek als professionale klanten beschikbaar.

Imation koopt niet enkel het merk TDK af, maar drukt zijn wil uit om het merk niet zomaar te laten verdwijnen. “Met deze operatie kan Imation opnieuw een sterk merk aanbieden op het gebied van opslag”, precisieert Frank Russomanno, CEO van Imation. “Dit akkoord laat ons toe om onze ervaring, onze markten, onze productcatalogi, onze technologische expertise en onze distributiekanalen te delen.”

Voegen we daar tot slot nog aan toe dat Imation in het eerste fiscale trimester van dit jaar een stijging van 25,9% in het zakencijfer laat optekenen, tot 421,9 miljoen dollar.

Partner Content