Imation koopt opslagbedrijf Nexsan

De Amerikaanse opslag- en databeveiligingsspecialist Imation neemt het Californische opslagbedrijf Nexsan over voor omgerekend 91,5 miljoen euro.

De Amerikaanse opslag- en databeveiligingsspecialist Imation neemt het Californische opslagbedrijf Nexsan over voor omgerekend 91,5 miljoen euro.

Imation betaalt 105 miljoen dollar in cash en 15 miljoen dollar in aandelen voor het Californische Nexsan, een opslagspecialist die vooral actief is in de KMO-markt. Het installeerde wereldwijd 33.000 opslagsystemen bij 11.000 klanten.

Nexsan is vooral bekend voor zijn hybride opslagsystemen zoals de NST Series waarin ssd’s gecombineerd worden met traditionele harde schijven in snelle, maar kostefficiënte en energiezuinige NAS- en iSCSI-opslagsystemen. Het bedrijf verkoopt ook traditionele SAN (Storage Area Network)- en NAS (Network Attached Storage)-opslagsystemen, naast het Assureon archiefopslagsysteem dat voldoet aan internationale archiveringsstandaarden zoals HIPAA en SEC-17.

Het managementteam van Nexsan, waaronder CEO Philip Black, blijft op post. Nexsan telt 200 werknemers in de V.S., Canada en het Verenigd Koninkrijk. Imation neemt ze allemaal over. Nexsan draaide in 2011 een omzet van 82 miljoen dollar. Imation, in 1996 verzelfstandigd als de opslagafdeling van de Amerikaanse technologiegigant 3M Company, heeft een omzet van 1,29 miljard dollar en telt wereldwijd 1.130 werknemers. Het kocht eerder al een hele rist concurrenten over, waaronder Memorex in 2006, TDK en Memcorp in 2007 en Encryptx, Memory Experts International, IronKey Systems, Prostor Systems en Nine Technology in 2011.

Jozef Schildermans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content