Imec start O&O-activiteit in Taiwan

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Het onderzoekscentrum voor nano-elektronica Imec tekent een akkoord met het Taiwanese ministerie van economische zaken voor cofinanciering van het nieuwe ITIC-onderzoekscentrum.

Het onderzoekscentrum voor nano-elektronica Imec tekent een akkoord met het Taiwanese ministerie van economische zaken voor cofinanciering van het nieuwe ITIC onderzoekscentrum.

Het Leuvense onderzoekscentrum Imec heeft in de voorbije jaren lokale kantoren in een rist landen geopend, zoals Nederland (een eigen centrum), de VSA, China, Japan en Taiwan. Twee jaar na de opening van een kantoor in dat laatste land, wordt nu een akkoord gesloten met de Taiwanese overheid voor de cofinanciering van het Imec Taiwan Innovation Centre (ITIC). In samenwerking met Taiwanese bedrijven zal daar onderzoek worden gedaan op de gebieden waarvoor Imec wereldwijd bekend is, in casu het ontwerpen van chips en componenten, evenals hun toepassing in bio-elektronica, micro-elektromechanische systemen (MEMS) en groene elektronica.

Gefinancierd door Imec Taiwan zal ITIC tevens een subsidie krijgen van de Taiwanese overheid als ‘multinationaal innovatief R&D centrum’, in het kader van een overheidsinitiatief om buitenlandse bedrijven aan te zetten tot het openen van onderzoekscentra. Voor Luc Van den Hove, ceo en algemeen directeur van Imec, zal “ITIC Imec’s interactie met de Taiwanese chip- en elektronica industrie en academia versterken.” Dat is niet alleen van belang gezien de huidige dominante positie van Taiwan in de productie en assemblage van chips, componenten en (sub)systemen.

De Taiwanese industrie wil “opklimmen in de waardeketen,” aldus Jung-Chiou Hwang, vice-minister van economische zaken, “ITIC zal open innovatie versnellen en dit zal leiden tot intellectuele eigendom in het domein van intelligente elektronica.” Dat alles in het kader van het Strategisch Innovatieplan van Taiwan.

Interessant is dat de vice-minister tevens alludeert op de uitstraling van het Imec, want “de aanwezigheid van ITIC, de lokale afdeling van het wereldberoemde Imec zal de positie van Taiwan ten opzichte van de andere spelers in Azië versterken en het zal andere Europese bedrijven aantrekken om in Taiwan te investeren.” Een opvatting die wellicht ook in België wat meer zou kunnen worden gehanteerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content