Imtech vraagt bescherming tegen schuldeisers

© Belga

De Nederlandse technische dienstverlener Imtech heeft bescherming gevraagd tegen zijn schuldeisers, in juridische termen ‘surseance van betaling’. De rechtbank in Rotterdam heeft daarmee ingestemd en heeft bewindvoerders aangesteld. Dat meldt Imtech zelf.

De procedure volgt op de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland, vorige week donderdag. Imtech heeft de afgelopen dagen geen overeenkomst weten te sluiten over extra financiering, waardoor de stap noodzakelijk en onvermijdelijk was geworden.

‘Door nu uitstel van betaling te vragen kunnen we de kans vergroten dat substantiële delen van de Imtech Group kunnen doorgaan in het belang van alle stakeholders en in het bijzonder onze werknemers’, zegt het bedrijf. De Imtech-group, waar 22.000 mensen werken, is ook in België actief. Volgens de website van het bedrijf zijn er in ons land twintig vestigingen en meer dan 1.000 werknemers.

Interesse voor overname

Ondertussen toont het bedrijf Pon Holdings interesse om een deel van Imtech over te nemen. Het gaat om Imtech Marine, dat net als Pon actief is in de maritieme en offshore sector. Pon, een van de grootste familiebedrijven van Nederland, zou de overname willen doen samen met investeringsbedrijf Parcom. ‘Indien de overname slaagt, dan zal dat zorgen voor zekerheid bij werknemers, klanten en leveranciers’, aldus Pon.

Imtech Belgium wordt niet geraakt

De aanvraag voor uitstel van betaling door de Nederlandse technisch dienstverlener Royal Imtech betreft niet de dochteronderneming Imtech Belgium. Royal Imtech is een aparte juridische entiteit, zegt Bjorn Borghs, managing director van Imtech Belgium, dinsdagochtend aan Belga.

Bij Imtech in België werken ongeveer 1.000 mensen, goed voor een omzet van 200 miljoen euro. ‘Imtech Belgium is een gezond bedrijf, dat zeer goede operationele winstcijfers kan voorleggen’, benadrukt Borghs. De Belgische dochter kan de activiteiten dus gewoon verder zetten, ondanks het uitstel van betaling bij zijn aandeelhouder. De directie van Imtech Belgium zegt hierover dinsdag uitgebreid te zullen communiceren met de ondernemingsraad en de werknemers, en in dialoog te zijn met de klanten en leveranciers.

(WK)

Partner Content