IN BEELD: Google en Facebook domineren internetwereld

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Onderzoekers van het Oxford Internet Institute brengen in kaart welke de populairste websites ter wereld zijn. Google en Facebook zwaaien bijna overal de plak.

Mark Graham en Stefano De Stabbata, twee onderzoekers van het Oxford Internet Institute, hebben twee wereldkaarten gemaakt waarop per land te zien is welke de populairste websites zijn. De ene kaart is ontworpen in Age of Empires-stijl, de andere map geeft de meest bezochte sites weer op basis van het aantal inwoners dat per land internettoegang heeft.

Uit beide kaarten blijkt dat Google en Facebook de best bezochte websites zijn. Google zwaait de plak in 62 landen (vooral in Europa – en dus ook België -, Noord-Amerika, Australië, Zuid-Afrika en delen van Azië), Facebook in 50 landen (voornamelijk in Noord-Afrika, Centraal- en Zuid-Amerika en delen van het Midden-Oosten).
In China domineert een lokale speler: de sociale netwerksite Baidu. In Japan en Taiwan staat Yahoo op één. Russen bezoeken vooral de zoekmachine Yandex, Palestijnen de website van de krant Al-Watan Voice. Van veel centraal-Afrikaanse landen werd geen data gevonden, aldus de onderzoekers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content