In The Pocket lanceert eigen beacon-platform

Een beacon van Estimote. © .

Met een eigen ontwikkelaarskit en serviceteam lanceert de Gentse appbouwer onder de naam Harald voor het eerst een eigen platform.

Harald zit sinds een half jaar in test bij klanten van In The Pocket, waaronder Coca-Cola, De Persgroep en Brussels Airport maar het platform is nu klaar voor het grote publiek. “We zijn meteen na de keynote over iOS 7 in 2013 beginnen nadenken want dit is ontzettend belangrijk voor internet of things,” zegt Jeroen Lemaire, managing director van In The Pocket aan. “We zochten toen naar andere platformen om er iets mee te doen, maar bleven wat op onze honger zitten, waardoor we het zelf hebben gedaan.”

In The Pocket is niet het eerste Belgische bedrijf dat met een platform voor beacons komt. Maar volgens Lemaire is de oplossing van zijn bedrijf wel het meest volwassen. “We zorgen ook voor de industry-grade beacons, we hebben een installatieteam met calibratie-app om alles te testen. Bovendien beschikt onze sdk ook over een middleware-component waarmee we kunnen integreren met bestaande couponing- loyalty, crm- en andere systemen.”

Aan onze redactie legt Lemaire uit dat beacons geweldig zijn voor zowel consumenten- als zakelijke toepassingen, maar dat er wel meer bij komt kijken dan het lijkt. “Beacons zijn bedrieglijk in hun eenvoud. We doen bijvoorbeeld de hardwareselectie voor onze klanten want soms zit er regelrechte brol tussen het aanbod. We hebben ook mensen die assisteren bij de installatie. Je moet ze niet enkel vastschroeven, maar ook weten waar je ze best plaatst. En omdat we de hardware in ons platform mee controleren, weten we ook wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn.”

De heisa rond beacons is intussen wat gaan liggen, maar volgens Lemaire zijn ze een cruciaal deel in de opkomst van internet of things. “De hype lijkt voorbij, maar we merken dat het intussen bij cto’s wel hoog op de agenda staat.”

Het is de eerste keer dat In the Pocket met een eigen platform en daaraan gekoppelde service komt en Lemaire sluit niet uit dat dat in de toekomst nog gebeurt. “We gaan dit zeker vaker doen, maar enkel als het zinvol is. Voor push notificaties gaan we zo’n platform bijvoorbeeld niet maken omdat daar al goede oplossingen voor bestaan. We doen dit niet om onze omzet te verhogen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content