India is snelst groeiende markt voor Twitter

Narendra Modi en Barack Obama © Reuters

Nergens ter wereld groeit het aantal Twittergebruikers sneller dan in India. Twitter heeft dat goed begrepen en gaat daarom flink investeren in India.

India telt nu al 18 miljoen Twittergebruikers. Vorig jaar klom het land naar de derde plaats wereldwijd, na de Verenigde Staten en Canada – waarmee het zelfs Groot-Brittannië achter zich liet.

Tegen het einde van dit jaar zou India volgens analisten 22 miljoen twitteraars tellen. In dit tempo kan India tegen 2018 al de op één na belangrijkste markt worden voor Twitter, na de VS.

Niet welkom in China

Twitter gelooft erg in India. Niet alleen groeit het aantal gebruikers er razendsnel, het land telt ook meer dan een miljard inwoners en bijna een miljard mobiele telefoontoestellen. Bovendien is Twitter niet welkom in China. Die andere Aziatische reus zet alles op de eigen Twitter-variant Sina Weibo.

Twitter gaat bijgevolg flink investeren in India. Zo gaat het een onderzoekscentrum bouwen in de Indiase IT-hoofdstad Bangalore. Het gaat om het eerste onderzoekscentrum van Twitter buiten de Verenigde Staten.

Premier Modi op Twitter

De Indiase eerste minister Narendra Modi is een fervent Twittergebruiker. Vorig jaar kondigde hij onder meer het bezoek van Barack Obama eerst op Twitter aan. Ook tijdens het bezoek van de Amerikaanse president twitterde hij erop los.

Eind vorige maand sprak Modi via een videotweet de National e-Governance Conference toe. Hij kondigde aan dat India een versnelling hoger zal schakelen op het vlak van digitale technologie.

Modi’s persoonlijke Twitteraccount telt ondertussen 10 miljoen volgers. Zijn snel groeiende account als eerste minister is ondertussen ook al goed voor 5 miljoen volgers.

Ter vergelijking: de Twitteraccount van Barack Obama wordt door bijna 55 miljoen mensen gevolgd. De account van het Witte Huis heeft 6 miljoen volgers.

(IPS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content