India krijgt no-selfie-zones om doden te voorkomen

© Reuters

De Indiase stad Mumbai heeft het verboden om op 16 plaatsen selfies te nemen.

Mensen die op deze plaatsen wel een selfie nemen lopen het risico een boete te krijgen van ongeveer 1.200 roepies (16 euro).

Het land kent de meeste selfiedoden ter wereld en wil daarom maatregelen nemen. De voorbije twee jaar zijn er wereldwijd zeker 49 mensen gestorven terwijl ze een foto van zichzelf probeerden te nemen. Veruit de meeste dodelijke ongevallen gebeurden in India. Dat laat met 19 selfiedoden Rusland (7) en de VS (5) ver achter zich. Vorig jaar was India goed voor de helft van alle selfiedoden wereldwijd.

Het selfieverbod kwam er nadat nog eens twee mensen in Mumbai overleden bij het maken van een selfie, meldt CBS. Een 18-jarige was overleden nadat ze in zee viel bij het maken van een selfie. Een maand eerder overleed een 18-jarige ook al door op een rots een selfie te nemen, die viel eveneens in het water en redde het ook niet.

In risicogebieden, zoals de kustlijn, is het nu dus verboden om selfies te nemen. Het gaat hierbij niet om een symbolisch verbod, meldt de overheid. De politie gaat hier echt op controleren en wanneer iemand een selfie neemt wordt een bekeuring uitgedeeld.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content