Indiaas TCS neemt ALTI over

Het Indiase Tata Consultancy Services legt 75 miljoen euro op tafel om de Franse integrator Alti over te nemen. Het bedrijf neemt ook 1.200 werknemers over waarvan een 120-tal in België.

TCS wil zijn positie versterken in Frankrijk en doet dat met de overname van een van de vijf grootste systeemintegratoren op enterpriseniveau. Alti levert diensten in sectoren zoals banking, manufacturing, nutsvoorzieningen en luxe.

Het Franse bedrijf heeft vestigingen in Zwitserland en België en draaide in 2012 een omzet van 126 miljoen euro. In 2007 nam het in ons land Cernum over, dat zich toen specialiseerde in de SAP-omgeving.

“Deze overname onderstreept onze langetermijnstrategie voor Frankrijk, wat de derde grootste IT services markt van Europa is. De overname van Alti laat ons toe onze klanten in Frankrijk en de rest van Europa beter te begrijpen met een uitgebreid aanbod van services en solutions waarbij we het beste van TCS naar Franse bedrijven brengen. Deze overname zal onze groei en aanwezigheid in Frankrijk versnellen.” Aldus N Chandrasekaran, ceo en managing director van TCS in een verklaring.

Tata Consultancy Services is zelf al sinds 1992 actief in België. Vandaag heeft het bedrijf 200 werknemers in België en werken er nog eens 500 mensen vanuit India en andere locaties voor Belgische klanten. Onder meer Bekaert, Belgacom, Colruyt en Inbev zijn er klant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content