Indische iPad kost 35 dollar

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het apparaat is geschikt voor videoconferencing en heeft 2 GB werkgeheugen.

De Indiase overheid heeft een tabletcomputer laten ontwikkelen voor de zachte prijs van 35 dollar. Desondanks is het apparaat geschikt voor videoconferencing en heeft het 2 GB werkgeheugen onder dak.

De Indiase minister van werkgelegenheid Kapil Sibal zoekt nu een partner om het toestel, dat in 2011 op de markt zou moeten komen, in grote hoeveelheden te produceren. Sibal wil met de computer een antwoord formuleren op de fameuze 100 dollar laptop, waarmee Nicolas Negroponte ieder kind op aarde van een computer wil voorzien.

Het One Laptop Per Child-project slaagt er echter niet in de prijs voldoende laag te houden. Terwijl het volgens Sibal mogelijk is om bij het Indische ontwerp naar een prijs van 10 dollar te evolueren. In elk geval wil de overheid de aankoop door studenten subsidiëren met 15 dollar.

De ‘Indiase iPad’ is onder meer geschikt voor tekstverwerking, websurfen en videoconferencing. Het systeem draait onder Linux, heeft een touch screen en een solid state geheugen, en kan bogen op 2 GB werkgeheugen.

De computer kan online via WiFi, en heeft meerdere usb-poorten onder dak. De overheid ontwikkelde het toestel met een aantal universiteiten, nadat de IT-sector had laten verstaan maar matig geïnteresseerd te zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content