iNEWiT verhoogt kapitaal voor Europese lancering

iNEWiT, de Mechelse start-up die de draadloze bewakingscamera VIU ontwikkelt en verkoopt, werkt aan een kapitaalverhoging in het eerste kwartaal.

iNEWiT, de Mechelse start-up die de draadloze bewakingscamera VIU ontwikkelt en verkoopt, werkt aan een kapitaalverhoging in het eerste kwartaal.

Het heeft daarvoor de Frans-Zwitserse agent Blueprint Advisors ingeschakeld.

In het derde kwartaal van 2009 komt de VIU 2 uit, die veel kleiner en eleganter is dan zijn voorganger. “MaDe productdesign tekende het concept. Flextronics SBS Design vulde het design concreet in. De productie gebeurt in de eerste instantie in Hongarije”, zegt gedelegeerd bestuurder Koen Faes.

iNEWiT haalde eerder al ongeveer 4,1 miljoen euro aan kapitaal en uitgiftepremies op van Allegro Investment Fund, Big Bang Ventures, Qwest for Growth, Vinnof en een aantal business angels. De jongste jaarrekening, die eind maart afsloot, vertoont een bedrijfsverlies van 1,6 miljoen en een overgedragen verlies van 2,2 miljoen. “Wij voeren reorganisaties door om onze cashdrain naar beneden te halen”, zegt Koen Faes. Bij iNEWiT werken veertien mensen.

In juni besliste de raad van bestuur om te focussen op de consumentenmarkt. Van bij het begin wou iNEWiT de VIU via de mobiele netwerkoperatoren verkopen, gekoppeld aan een data-abonnement. Het Zuid-Afrikaanse Vodafone-filiaal Vodacom was in november 2007 de lanceerklant. Sinds enkele maanden is de VIU ook in Frankrijk, Nederland en België beschikbaar. Er wordt onder andere onderhandeld met Britse en Duitse operatoren. De VIU-portfolio werd dit jaar helemaal op maat van de mobiele operatoren gebracht, zegt Faes.

In september stelde iNEWiT Bernard Souffree, een voormalige verkoopdirecteur van Option, aan als vice-president sales. Hij bracht een pak ervaring met operatoren mee. Er zijn nog banden tussen de twee bedrijven. “iNEWiT koopt bij ons datamodules in”, bevestigt Option-woordvoerder Jan Poté. Koen Faes zit samen met Option-topman Jan Callewaert in het CEO-Forum voor jonge ondernemers. En voorzitter Marc Devis werkte in zijn Xircom-tijd nog nauw samen met Filip Beurms, die nu vice-president global sales & distribution van Option is. Op het komende gsm-congres in Barcelona staat iNEWiT mogelijk op de Option-stand. Faes: “We breiden onze samenwerking verder uit.”

Bron: Trends/Tendances

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content