InfoVista neemt Mentum over

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Franse netwerksoftwarebedrijf Mentum, waarin de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv een participatie had, is overgenomen door landgenoot InfoVista.

Het Franse netwerksoftwarebedrijf Mentum, waarin de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv een participatie had, is overgenomen door landgenoot InfoVista.

Mentum, in 2000 opgericht in Parijs, is gespecialiseerd in software en diensten waarmee mobiele operatoren, verkopers van apparatuur en consultants de toegang tot draadloze en backhaulnetwerken doeltreffend kunnen plannen, beheren en optimaliseren, de uitbreiding van de dekking plannen en nieuwe draadloze breedbandnetwerken op de markt brengen. Het bedrijf telt momenteel 111 mensen wereldwijd en werkt voor ongeveer 375 klanten

De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv had de voorbije 10 jaar een aandeel in Mentum. ” Het Gimv-team heeft innovatie gestimuleerd waardoor onze groeistrategie werd ondersteund en we ons marktaandeel en onze klantenbasis konden uitbreiden. We zijn nu een toonaangevende speler in onze belangrijkste markt en ons succes is voor een groot deel de verdienste van Gimv”, zegt Mentum-ceo en -voorzitter Philippe Catherine in een persbericht.

Overnemer InfoVista is ook een Frans bedrijf, maar het is sinds vorig jaar in handen van de Amerikaanse private equityspeler Thoma Bravo. In 2011 draaide het een omzet van ongeveer 45,8 miljoen euro. Het bedrijf houdt zich ook bezig met software voor het beheer van de netwerk- en applicatieprestaties van bedrijven. “Wetende dat het beheer van de levenscyclus van netwerken meer en meer moet worden geïntegreerd om de operationele doeltreffendheid te verbeteren, is de overname door InfoVista een voor de hand liggende en strategische beweging”, aldus nog Catherine.

Financiële details werden niet meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content