Infrax heeft meest gebruiksvriendelijke site

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Voor het derde jaar op rij werden aan de vooravond van de ‘World Usability Day’ de meest gebruiksvriendelijke Belgische websites in de bloemetjes gezet. De website van Infrax werd de grote winnaar.

Voor het derde jaar op rij werden aan de vooravond van de ‘World Usability Day’ de meest gebruiksvriendelijke Belgische websites in de bloemetjes gezet. De website van Infrax werd de grote winnaar.

Voor de Usability Awards trommelde organisator AGConsult een professionele jury op die uit 95 inzendingen een shortlist van 10 websites moest halen. Meer dan 3.000 mensen brachten hun stem uit, waarbij zo’n kwart van de stemmen naar Infrax ging: een website die door The Reference gebouwd werd. Citibank (door Wunderman ontworpen) en receptensite Zesta (Statik en Proximity BBDO) eindigden op de tweede en derde plaats.

Infrax werd ook al de winnaar van de juryprijs voor de meest gebruiksvriendelijke overheids- of non-profit website. De jury loofde in zijn commentaar de duidelijke rubriekpagina’s en homepage, die volledig afgestemd zijn op wat de bezoeker komt doen op de website. Ook de goed geschreven, korte webteksten vielen in de smaak. In deze categorie eindigen de websites van de Druglijn (door Statik en Promex gebouwd) en Eerste Hulp bij Schulden (een creatie van Netlash-bSeen) op de tweede en derde plaats.

De jury had tot slot ook nog een prijs uit te delen voor de meest gebruiksvriendelijke commerciële site. Dat werd de webstek van Gekruid: de grootste kruiden webshop van België en Nederland die overigens volledig door hen zelf gebouwd werd. De openklappende topnavigatie werkt volgens de jury erg handig en geeft meteen een goed beeld van het aanbod. De zoek- en filteropties zijn goed uitgewerkt en de bestelprocedure verloopt erg efficiënt, aldus de jury. Tweede en derde werden ook hier Zesta en Citibank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content