ING Belux investeert 300 miljoen in IT

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Vorig jaar investeerde de Belgische bankggroep ING maar liefst 100 miljoen euro in it.

Vorig jaar investeerde de Belgische bankggroep ING maar liefst 100 miljoen euro in it.

Deze investeringen kaderden in het transformatieprogramma dat eind 2007 gestart werd en hadden betrekking op zowel de infrastructuur als de verbetering van de processen. In het kader van het nieuwe strategische plan 2011-2015 kondigt het bedrijf aan het nog eens 300 miljoen extra zal investeren in it.

Vanaf 1 maart zal de nieuwe afdeling ‘products & operations’ de activiteiten bundelen rond productontwikkeling en backoffice. De afdeling zal geleid worden door Philippe Masset, die lid is van het directiecomité. Frank Stockx van zijn kant, de huidige it & ops baas, zal zich meer concentreren op de informatica. Het doel is om te investeren in de verbetering van processen, zodat ze eenvoudiger en transparanter worden.

Overigens heeft ING vorig jaar zo’n 150 it’ers aangeworven, vooral in het laatste kwartaal. En het bedrijf voorziet dit jaar tussen de 250 en 300 aanwervingen. Dat zijn niet alleen netto aanwervingen, maar ook vervangingen van informatici die het bedrijf verlaten hebben en de omschakeling van externe contracten tot loontrekkenden. Het doel daarbij is duidelijk om het aantal onderaannemers te beperken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content