ING blijft massaal investeren in IT

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Volgens ING vormt technologie een belangrijke differentiator die het mogelijk maakt voor de bank om haar multikanaalstrategie uit te bouwen. Daarmee hangt de intensieve rekrutering van it’ers samen.

Volgens ING vormt technologie een belangrijke differentiator die het mogelijk maakt voor de bank om haar multikanaalstrategie uit te bouwen. Daarmee hangt de intensieve rekrutering van it’ers samen.

In de marge van de presentatie van de financiële resultaten bevestigde ING België ook haar investeringen in ict. Het investeringsprogramma van 300 miljoen euro over 5 jaar, dat in 2011 van start ging, wordt voortgezet en komt bovenop de normale budgetten.

In 2011 heeft ING haar website volledig vernieuwd en haar homebankingapplicatie herbekeken. Ook werden nieuwe versies van de mobiele site gelanceerd voor iPhone en iPad (en er is deze maand nog een Android-versie op komst).

De groep haat in de komende maanden beginnen met de herinrichting van 235 agentschappen, waar de medewerkers (fysiek) dichter bij de selfbank zullen zitten. Ook komt er een aparte ruimte om klanten te helpen met internetbanking of mobile banking.

Ook heeft ING beslists om stap voor stap een nieuwe core bankingoplossing te implementeren. “Een beschikbaarheid van 99,95 procent van onze systemen volstaat niet meer”, denkt ceo Raf Hamers. “Want hoewel de back-office die eind jaren ’90 werd geïnstalleerd heel solide is, toont die zich nu weinig flexibel en laat die geen optimale time to market toe. Onze concurrenten zullen morgen Google en Facebook zijn.”

De ceo voegde eraan toe dat geen enkel outsourcingproject gepland buiten de overeenkomst met ProCapital rond het effectenbeheer.

Vorig jaar heeft ING België ruim 300 ict’ers gerekruteerd (doelstelling was een getal tussen 250 en 300, terwijl er in 2010 slechts 150 it’ers werden aangeworven) op een totaal van 1200 aanwervingen. Het gaat vooral over schoolverlaters. Dit jaar hoopt de bank van de 700 aan te werven mensen nog eens 150 it’ers in huis te halen. Het accent ligt daar op process en change managers, technische experts en ervaren analisten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content