ING daagt informaticastudenten uit

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Op 28, 29 en 30 maart geeft ING twintig teams van vier IT-talenten de mogelijkheid om zich aan elkaar te wagen in de So You Think You Can Code hackaton.

Op 28, 29 en 30 maart geeft ING twintig teams van vier IT-talenten de mogelijkheid om zich aan elkaar te wagen in de So You Think You Can Code hackaton.

Het idee is om een applicatie te ontwikkelen die nuttig is voor de klanten van ING. “Het gaat niet enkel over een oefening rond IT-development, maar ook om het maken van een origineel product dat klanten kan aantrekken,” legt Alexandrae Pluvinage, media relations manager, uit.

“We geven de deelnemers een maximum aan vrijheid. De enige verplichting is om zich te houden aan een reeks fictieve klantgegevens en het moet gaan om een applicatie voor de financiële sector.”

De wedstrijd richt zich op studenten van de laatste twee jaren, maar is niet beperkt tot informatici, zo lang het gaat om een zakelijke oplossing. “En het geen professionals zijn”, benadrukt Pluvinage.

De Jury bestaat uit Johan Kestens (Cio van ING België en voorzitter van de juriy), Frank Stockx (Managing Director bij ING België), Brice De Blévenec (Ceo Emakina), William Echikson (hoofd communicatie en public affairs bij Google), Steven Van Belleghem (Inspirator & B-Conversational), Gregoire De Streel (Investeerder en oprichter van Belcube, medeoprichter van Skynet en Keytrade Bank), Wendy Vermoesen (lead developer bij RealDolmen) en Guy Kindermans (journalist van Data News).

Inschrijven kan tot 1 maart op www.ing.be/SYTYCC. Eventueel gaat er nog een eerste screening door op basis van een ruwe schets van het project. De wedstrijd zelf begint op vrijdag 28/3. Op zaterdag worden dan de helft van de projecten geselecteerd. Zondag gebeurt de eindpresentatie voor de jury. De eerste prijs bestaat uit een week Sillicon Valley.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content