Ingram Micro neemt interAct over

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Rudi Lenaerts wordt directeur van de ‘value division’.

Ingram Micro heeft interAct uit Aartselaar overgenomen. Rudi Lenaerts wordt directeur van de ‘value division’.

Ingram Micro wil zijn positie versterken in de markt voor complexere producten en diensten. “Ofwel bouwen we dat zelf verder uit, ofwel gaan voor overnames. In het geval van interAct hebben wij de eerste stap gezet”, benadrukt Steve Meynen, managing director van Ingram Micro België.

Het bedrijf uit Aartselaar telt een 15-tal werknemers en is vooral gespecialiseerd in Citrix-oplossingen. “Het gaat niet alleen om Citrix, we halen ook een zeer gespecialiseerd team in huis,” aldus Meynen. InterAct staat voor een omzet van zo’n 10 miljoen euro. Dat blijft behoorlijk klein ten opzichte van de ruim 450 miljoen euro van Ingram Micro België.

“We zijn een gezond bedrijf en we kunnen alleen verder, maar binnen Ingram kunnen we sneller groeien. We waren zelf ook te klein om nieuwe trends zoals cloud computing te kunnen aanbieden,” geeft interact Rudi Lenaerts aan.

Hij wordt directeur van de ‘value division’ die reeds een tiental medewekers telt. Daar komt nu ook interAct onder te staan. De naam blijft voorlopig wel behouden.

Het overnamebedrag is niet vrijgegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content