Inia komt volledig in handen van Xylos

Xylos krijgt Inia volledig in handen. Securelink verkoopt zijn belangen in de joint-venture.

Xylos krijgt Inia volledig in handen. Securelink verkoopt zijn belangen in de joint-venture.

Inia werd begin 2008 opgericht en specialiseert zich in unified communications. Daarbij had Xylos 45 procent belang in het bedrijf. Nu wil die laatste zich verder profileren in de markt van geïntegreerde communicatiesystemen en focussen op het Nieuwe Werken.

Dat Inia niet naar Securelink gaat komt volgens Xylos omdat het dienstenaanbod van de joint-venture nauwer aanleunt bij Xylos. “Door van Inia een Xylos-merk te maken, is het voor onze klanten duidelijker dat ze ook voor geïntegreerde communicatie bij ons terechtkunnen”, zegt Luk Denayer, algemeen directeur van Xylos.

Ondanks de overname blijft Inia als aparte vennootschap bestaan. Ook algemeen directeur Dieter Vandenberghe, die al sinds de oprichting Inia leidt, blijft aan het roer. “We gaan meer dan ooit inzetten op integratieprojecten die het nieuwe werken bij onze klanten optimaal ondersteunen” zegt Vandenberghe.

Inia gebruikt voor zijn communicatiesystemen technologie van Microsoft, Mitel en Polycom. Bekende klanten van het bedrijf zijn onder meer Brussels Airlines, Concentra en de Vlaamse Milieumaatschappij. Hoeveel Xylos betaalt voor de aandelen maken de bedrijven niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content