Initiatiefnemers willen Skype terugkopen van eBay

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Niklas Zennström en Janus Friis willen de voice over IP-dienst Skype weer terugkopen van eBay.

Niklas Zennström en Janus Friis willen de voice over IP-dienst Skype weer terugkopen van eBay.

Volgens de New York Times hebben de oprichters verschillende durfkapitalisten benaderd om samen een bod te doen op Skype. In 2005 nam eBay de chat- en belservice over van het Zweeds-Deense duo voor 2,3 miljard euro.

Skype telt meer dan 405 miljoen geregistreerde gebruikers. Toen eBay Skype overkocht, waren dat er nog maar 53 miljoen. Toch is de voip-service niet het succesverhaal geworden waar eBay op gehoopt had. De omzetcijfers zijn trouwens nog steeds aan de lage kant voor een bedrijf dat goed is voor 8 procent van alle internationale belminuten (108 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2008).

Intussen heeft de e-commerce gigant al toegegeven dat het bedrijf maar weinig synergievoordelen kan halen uit de overname, en eBay CEO John Donahoe heeft al duidelijk laten verstaan dat hij Skype van de hand wil doen voor ‘de juiste prijs’.

Volgens goedgeplaatste bronnen zouden Zennström en Friis 750 miljoen euro willen ophalen bij durfkapitalisten om Skype weer terug te kopen van eBay. Dat laatste bedrijf zou echter 1,3 miljard willen ontvangen voor de internetdienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content