AMD neemt AI-softwaremaker Nod.ai over

© Getty Images

Chipfabrikant AMD neemt Nod.ai over, een bedrijf dat open source AI-software ontwikkelt. Bedoeling is dat de nieuwe aanwinst een versnelde lancering van kunstmatig intelligente oplossingen oplevert die zijn geoptimaliseerd voor de hardwareproducten van AMD.

Nod.ai levert geoptimaliseerde AI-oplossingen aan top-hyperscalers (bedrijven die schaalbare datacenterinfrastructuur leveren), ondernemingen en startups. De op compilers gebaseerde automatiseringssoftwaremogelijkheden van Nod.ai’s SHARK-software verminderen de behoefte aan handmatige optimalisatie en de tijd die nodig is om performante AI-modellen te implementeren.

AI-versnelling

Met de overname, zegt Advanced Micro Devices (AMD), haalt de Amerikaanse chipmaker een ervaren team van AI-ontwikkelaars binnen. Een dat een toonaangevende softwaretechnologie heeft ontwikkeld voor verscheidene datacenter-, edge- en clientplatforms. AMD ziet er ook een versnelling in van zijn al lopende implementatie van AI-oplossingen geoptimaliseerd voor AMD Instinct datacenterversnellers, Ryzen AI-processors, EPYC-processors, Versal SoC’s en Radeon GPU’s naar AMD.

Strategische match

AMD zegt dat de overeenkomst sterk aansluit bij de AI-groeistrategie die de chipmaker voor ogen heeft: gericht op een open software-ecosysteem dat de toetredingsdrempels voor klanten verlaagt via ontwikkelaarstools, bibliotheken en modellen.

‘De overname van Nod.ai zal aanzienlijk ons vermogen vergroten om AI-klanten te voorzien van open software waarmee ze eenvoudig zeer performante AI-modellen kunnen inzetten, die zijn afgestemd op AMD-hardware’, zegt Vamsi Boppana, senior vice president, Artificial Intelligence Group bij AMD . ‘De toevoeging van het getalenteerde Nod.ai-team versnelt ons vermogen om open-source compilertechnologie te bevorderen en draagbare, krachtige AI-oplossingen mogelijk te maken in het hele AMD-productportfolio.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content