iServices vestigt zich in België en opent vijf winkels

© iServices
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Het Portugese iServices, gespecialiseerd in het repareren en renoveren van draagbare toestellen zoals laptops en smartphones, komt naar België. Het bedrijf betreedt onze markt met vijf winkels in Brussel.

iServices, opgericht in 2011, heeft in thuisbasis Portugal, Spanje en Frankrijk inmiddels ruim zestig winkels waar zo’n driehonderd mensen werken. In ons land was het bedrijf al actief via een onlinewinkel, maar nu komen er dus fysieke shops. Die zijn allemaal in en rond de hoofdstad gesitueerd, meer specifiek aan de Gulden-Vlieslaan, Schuman, Nieuwstraat, Ukkel (Waterloosesteenweg) en het Woluwe Shopping Center.

Refurbished

Vorig jaar reviseerde iServices naar eigen zeggen meer dan 246.000 apparaten, wat overeen zou komen met een besparing van 17.000 ton CO2. ‘Want elke nieuwe smartphone genereert 71 kg CO2’, stelt CEO en oprichter Bruno Borges. ‘Tegelijk bespaarden we 43 ton elektronisch afval en het waterequivalent van twaalf Olympische zwembaden (volgens iServices kost elke nieuwe smartphone 12.760 liter water, nvdr.).’

Behalve laptops en mobiele telefoons kunnen consumenten bij iServices ook terecht voor de reparatie van onder meer slimme horloges, virtual reality headsets en gameconsoles. Een standaardreparatie duurt tussen de 20 en 30 minuten. Het bedrijf verkoopt ook refurbished apparatuur van Apple en Samsung, met een garantie van drie jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content