Byteflies haalt 4,5 miljoen euro op

© Byteflies

E-health bedrijf Byteflies haalt kapitaal op om haar wearables voor medische omgevingen verder uit te bouwen. Onder meer Françoise Chombar en de oprichters van Showpad investeren in het bedrijf.

Byteflies bestaat al enkele jaren en legt zich toe op wearables voor patiënten voor, tijdens en na hun ziekenhuisbezoek, bijvoorbeeld voor de opvolging van mensen met epilepsie, hartproblemen of covid. Vandaag zijn ze actief in 35 procent van de Belgische ziekenhuizen.

Met de nieuwste kapitaalronde van 4,5 miljoen euro wil het bedrijf haar groei verder versnellen, haar platform voor patiëntendata toegankelijk maken voor virtuele opvolging en meer structureel telemonitoring implementeren.

De nieuwste kapitaalronde wordt geleid door Sensinnovat, het investeringsfonds van de familie De Winter-Chombar). Ook Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten (Showpad), Mathias Geeroms (Ota Insight) en Joris Van Der Gucht (Silverfin) stappen mee en het bedrijf krijgt ook financiële steun van VLAIO.

‘Wij zijn ervan overtuigd dat Byteflies alle competenties heeft om bij te dragen aan het zorgmodel van morgen,’ zegt Françoise Chombar, topvrouw van Melexis en nu ook investeerder in Byteflies.

‘Met zijn unieke combinatie van hardware en software kan het een grote meerwaarde betekenen voor de patiënt en het zorgpersoneel, zowel qua efficiëntie, maar ook op het vlak van accuraatheid. Daarnaast zal dit ook heel wat repetitief werk verminderen voor het zorgpersoneel en bijgevolg de druk op en de kost van het zorgsysteem verlagen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content