Samsung onthult langverwachte slimme Galaxy Ring

De Galaxy Ring. © Samsung
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

We wisten dat ie eraan zat te komen, maar konden ‘m op de MWC-beurs in Barcelona pas voor het eerst aanschouwen: de Galaxy Ring van Samsung. Het gadget verzamelt gezondheids- en activiteitsgegevens van de drager. Net als een smartwatch eigenlijk, maar dan zonder scherm en een stuk subtieler.

Het gadget ziet eruit als een doornormale ring, maar zit tjokvol sensoren. De Galaxy Ring monitort onder meer je hartslag, ademhaling en slaap. Het apparaatje brengt zelfs je nachtelijk gewoel in kaart en kan ook vroege tekenen van slaapapneu detecteren. Alle geregistreerde gegevens kan je naderhand gedetailleerd raadplegen via de Samsung Health smartphone-app.

Vitaliteitsscore

Verder berekent de Galaxy Ring een zogeheten vitaliteitsscore, op basis van je dagelijkse activiteit, kwaliteit van nachtrust, hartslag en andere parameters. Gebruikers kunnen ook specifieke welzijnsdoelen instellen.

De ring komt naar verwachting in juli op de markt, en wel in diverse maten, gaande van S tot XL. Het gadget komt in drie kleuren: zwart, zilver en goud. Een richtprijs is nog niet bekendgemaakt.

(c) MvdV
(c) MvdV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content