Kempens visbedrijf opent nieuwe fabriek met AI

© Getty Images

Alfa Fish, een visgroothandel uit de Kempen en een van de grootste in België, heeft een nieuwe site ingehuldigd. Daar wordt vis met behulp van artificiële intelligentie gesorteerd.

‘De Noordzee is opgeschoven richting Antwerpen’, merkte de minister van Noordzee Paul Van Tigchelt op. Ook zijn collega’s Vlaams minister-president Jan Jambon en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden waren aanwezig, net zoals de top van de Vlaamse Visveiling.

Vissoorten herkennen

In de nieuwe fabriek wordt artificiële intelligentie ingezet die vissoorten herkent, waardoor het personeel efficiënter kan werken. Door het nieuwe gebouw kan de productiviteit volgen Alfa Fish stijgen van 1.800 naar 7.350 ton per jaar. Het bedrijf wil zo een van de grootste Vlaamse afnemers worden op de Vlaamse visveiling, wat moet zorgen voor een grotere lokale afzet.

Alfa Fish haalde zes jaar geleden ‘nog maar’ vier miljoen euro omzet, tegenwoordig is dat 24 miljoen euro per jaar. Daarnaast is het bedrijf ook de grootste importeur van tonijn in ons land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content