Lenovo opent nieuw innovatiecentrum in Boedapest

© Lenovo
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Techreus Lenovo heeft zijn Europese Innovation Centre, gespecialiseerd in HPC en AI, geopend. Het bevindt zich in de productiefaciliteit bij de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Vanuit de fabriek wil het bedrijf klanten makkelijker toegang geven tot zijn oplossingen voor onder meer stroom- en koelinfrastructuur.

Lenovo Innovation Centers stellen potentiële klanten in staat om nieuwe datacenteroplossingen in realtime te testen voordat ze tot de aanschaf overgaan. De faciliteit in Boedapest geeft hun de mogelijkheid om oplossingen uit te proberen die ontwikkeld zijn met partners als Intel, AMD en Nvidia.

Het is tevens Lenovo’s eerste test- en demonstratiefaciliteit voor vloeistofkoeling in Europa. Daarnaast biedt het nieuwe centrum een grotere capaciteit, waardoor het jaarlijks tot vijftig procent meer proof-of-concepts van klanten kan hosten.

Gezamenlijke aanpak

‘Dit nieuwe Innovation Centre vergemakkelijkt een gezamenlijke aanpak voor het bouwen van infrastructuuroplossingen’, zegt CTO Per Overgaard van Lenovo’s Infrastructure Solutions Group EMEA. ‘Het laat onze klanten hun workload nauwkeuriger testen op de nieuwste technologie, zodat er oplossingen ontstaan met precies de vereiste configuraties.’ 

De Europese productiefaciliteit zelf is volgens Lenovo vanaf de grond opgebouwd met duurzaamheid in het achterhoofd. Sinds de opening is de isolatie van het gebouw verhoogd en het gebruik van afvalwarmte van de luchtcompressor geoptimaliseerd. Intussen is de tweede fase van de installatie van zonnepanelen aan de gang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content