Belgisch ruimtevaartbedrijf bouwt computer voor missie naar komeet

Komeet C/2023 P1 (Nishimura) op 10 september 2023 ontdekt. De missie in het artikel zal naar een nog niet ontdekte komeet zijn. © Lorenzo Di Cola/NurPhoto via Getty Images

Het Belgische ruimtevaartbedrijf Redwire Space mag opnieuw een onderdeel bouwen voor een ESA-missie.

Redwire gaat samen met OHB Italia de onboard computer voor de Comet Interceptor missie van de ESA bouwen. Die missie werd in 2019 opgestart en moet binnenkort een nieuwe, langdurig aanwezige, komeet bezoeken met een ruimtevaartuig. Het gaat voor alle duidelijheid om een komeet die op dit moment nog niet ontdekt is, maar het ruimtevaartuig moet wel klaar zijn wanneer die mogelijkheid opduikt.

‘We zijn trots om te kunnen partneren met OHB Italia en ESA om de eerste-in-zijn-soort Comet Interceptor missie mogelijk te maken’, zegt Erik Masure, president van Redwire Space Europe. De computer zal gebaseerd zijn op de derde generatie van Redwire’s Advanced Data & Power Management System.

Redwire Space uit Kruibeke is de Belgische afdeling van het Amerikaanse Redwire. Het bedrijf bestaat sinds 1983 als Verhaert Space. In 2005 werd het overgenomen door QinetiQ en ging het verder onder die naam, tot de overname door Redwire in 2022. Het bedrijf ontwikkelt onder meer kleine satellieten en werkt mee aan meerdere ESA-missies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content