Virgin Galactic brengt eerste toeristen in de ruimte

© Virgin Galactic

Het Amerikaanse bedrijf Virgin Galactic heeft donderdag de eerste toeristen in de ruimte gebracht. Het gaat om de 80-jarige Jon Goodwin, de 46-jarige Keisha Schahaff en haar dochter Anastatia Mayers (18 jaar). De drie hadden deze trip gewonnen.

Het ruimteschip steeg donderdag op in de woestijn van New Mexico in de VS en vloog tot 80 kilometer hoogte, volgens de NASA de grens waar de ruimte begint. De passagiers zouden gedurende korte tijd gewichtsloosheid kunnen ervaren.

Het was de eerste toeristenvlucht voor Virgin Galactic, het ruimtevaartbedrijf van de Britse ondernemer Richard Branson. In juni werden door het bedrijf wel al wetenschappers de ruimte in gestuurd. Tickets voor de trip, die ongeveer anderhalf uur duurt, zouden tussen de 250.000 en 450.000 dollar kosten.

Virgin Galactic is niet het enige bedrijf dat privéruimtereizen aanbiedt. Amazon-oprichter Jeff Bezos en zijn bedrijf Blue Origin hebben al verschillende passagiers naar de ruimte gestuurd. Ook het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk is een concurrent. Musks bedrijf voerde voorlopig twee privémissies naar het internationaal ruimtestation (ISS) uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content