TurnUp krijgt VLAIO-subsidie van 214.000 euro voor AI-innovatie

© Getty Images
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Softwarebedrijf TurnUp uit Ronse heeft een subsidie van ruim tweehonderdduizend euro ontvangen van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Met dat bedrag gaat het bedrijf de strijd tegen zogeheten ‘no-shows’ intensiveren met behulp van kunstmatige intelligentie (AI).

Het no-show probleem, dat zich vooral voordoet in de medische sector, veroorzaakt niet alleen financiële verliezen, maar heeft ook gevolgen voor de efficiëntie van de zorgverlening. TurnUp heeft zich tot doel gesteld dit probleem aan te pakken door middel van slimme technologie.

Vandaag maken al 2.500 ondernemers in België en Nederland, waaronder grote tandartsengroepen, gebruik van de last-minute module van TurnUp. Die stelt praktijken in staat om geannuleerde afspraken snel opnieuw in te vullen door patiënten die op een wachtlijst staan.

Nauwkeurige voorspellingen

De bestaande software wordt nu uitgebreid met een AI-aangedreven systeem. Dat analyseert verschillende parameters, waaronder bekende patiëntgegevens (GDPR-goedgekeurd) maar ook externe factoren, zoals het weer, verkeersomstandigheden of evenementen in de buurt. Aan de hand van die data weet het systeem nauwkeurig te voorspellen of een patiënt wel of niet zal opdagen voor zijn afspraak. ‘Bij een potentiële no-show wordt de patiënt op de meest laagdrempelige manier gecontacteerd om te bevestigen of ze de afspraak zullen nakomen’, klinkt het.

‘De steun van VLAIO stelt ons in staat om onze missie voort te zetten: het wereldwijd uitroeien van het no-show fenomeen’, zegt Nicolas De Bruyne, CEO van TurnUp. Naast de subsidie van VLAIO haalde TurnUp ook nog een half miljoen euro op bij privé-investeerders. Dat kapitaal zal enerzijds worden ingezet voor het aantrekken van nieuw talent, en anderzijds om de aanwezigheid in internationale markten te verkennen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content