De fusie van satellietoperatoren Eutelsat en OneWeb is rond

© Getty Images

De aandeelhouders van de Franse satellietoperator Eutelsat hebben de eerder aangekondigde fusie met de Britse concurrent OneWeb goedgekeurd. Daarmee ontstaat een grote Europese speler op de markt van hogesnelheidsinternet via satelliet, waar bijvoorbeeld ook Starlink van SpaceX (het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk) op actief is.

Het fusiebedrijf zal de naam Eutelsat Group krijgen, met hoofdzetel in Frankrijk. OneWeb wordt een dochteronderneming met de naam Eutelsat OneWeb die gevestigd is in Londen. Het fusiebedrijf wil een omzet bereiken van zowat 2 miljard euro tegen 2027, klinkt het in een persbericht.

Het fusiebedrijf combineert de geostationaire telecomsatellieten van Eutelsat met de satellieten van OneWeb die zich in een lage baan om de aarde bevinden. Het nieuwe bedrijf positioneert zich in de sector van internet aan hoog debiet, in het bijzonder voor regio’s zonder glasvezelkabel of om tegemoet te komen aan toekomstige behoeften, zoals internettoegang in de wagen.

Jeff Bezos, oprichter van onlinewinkel Amazon, werkt aan een eigen satellietnetwerk, Kuiper. Ook China en de Europese Unie hebben plannen.

Partner Content