‘Instagram-camera’ van Polaroid verschijnt in 2014

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Polaroid is in de weer met een ‘Instagram-camera’. Die uploadt je foto’s meteen op Instagram en ontwikkelt ze aan de hand van een ingebouwde printer.

Vorig jaar ontwikkelde de Italiaanse ontwerper Antonio de Rosa een prototype van een ‘Instagram-camera’, een vintage camera die polaroids maakt middels een ingebouwde printer, en die tegelijk gekoppeld kan worden aan de Instagram-app voor iOS- en Android-toestellen. De Rosa zocht financiering bij elkaar via de crowdfundingwebsite IndieGoGo, maar dat draaide uit op een sisser. Deze Instagram-camera – de Socialmatic genaamd – leek een stille dood te sterven.

Tot Polaroid zich achter de Socialmatic schaarde. Het bedrijf achter de polarisatiefilter wil het toestel in 2014 op de markt brengen. Als Polaroid trouw blijft aan De Rosa’s conceptmodel, krijgt de camera het design van de Instagram-app mee, al is het nog maar de vraag of de fotodienst dit toelaat.

Daarnaast zal het toestel beschikken over een scherm van 4 inch, een geheugencapaciteit van 16GB en een inktloze Zink-printer. De Socialmatic kan via WiFi en Bluetooth gekoppeld worden aan andere apparaten en aan de Instagram-apps. De Rosa mikte op een prijs van 350 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content