Instagram en Twitter beperken account Kanye West na antisemitische posts

Kanye West.

De sociaalnetwerksites Instagram en Twitter hebben beperkingen opgelegd aan het account van Kanye West. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse rapper boodschappen online had geplaatst die als antisemitisch worden beschouwd.

Een woordvoerder van Twitter meldt dat het account van Kanye West, die zich tegenwoordig Ye laat noemen, vergrendeld werd wegens een schending van de regels van de microblogsite. Ook Meta, het moederbedrijf van Instagram, zegt dat West de regels van het platform heeft overtreden. Een woordvoerder maakt melding van verwijderde inhoud, zonder verder in detail te treden.

Instagram heeft ook het gebruik van het account beperkt. Dat kan betekenen dat het plaatsen van boodschappen, het geven van commentaar of het zenden van privéberichten onmogelijk is gemaakt.

Hij zou een manier moeten vinden om zijn punt te maken zonder daarbij zijn toevlucht te nemen tot antisemitisme.

Kanye West had eerder al ophef veroorzaakt door tijdens de Fashion Week in Parijs een T-shirt te dragen met de boodschap ‘White Lives Matter’, een verwijzing naar de ‘Black Lives Matter’-beweging.

Later plaatste West op Instagram screenshots van een discussie met collega-rapper Diddy, die kritiek had geuit op het T-shirt. ‘Ik ga jou als voorbeeld gebruiken om duidelijk te maken dat de Joodse mensen, die aan jou gevraagd hebben om mij te bellen, mij niet kunnen bedreigen of beïnvloeden’, zo schrijft West. Het bericht werd later offline gehaald. In een eveneens verwijderd bericht op Twitter zou hij zich agressief hebben uitgelaten ten opzichte van Joden.

De Joodse organisatie American Jewish Committee (AJC) heeft Kanye West nu beschuldigd van jodenhaat. ‘Kanye West zou een manier moeten vinden om zijn punt te maken zonder daarbij zijn toevlucht te nemen tot antisemitisme’, klinkt het.

Partner Content