Instagram stelt tools in de strijd tegen intimidatie voor

.

Instagram gaat nieuwe hulpmiddelen installeren in de strijd tegen online intimidatie om zo een ‘veilige omgeving’ te creëren voor de gebruikers. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Zo zullen gebruikers die een beledigende opmerking willen plaatsen een melding krijgen met de vraag of ze dat bericht echt willen posten. Die tool wordt gegenereerd door artificiële intelligentie.

‘Deze tussenkomt geeft mensen de mogelijkheid om na te denken en hun opmerking te annuleren, en zo komt de kwetsende opmerking niet tot bij de ontvanger’, verklaart Adam Mosseri, topman bij Instagram.

Een andere tool, die de naam Restrict kreeg, geeft gebruikers de mogelijkheid om bepaalde accounts restricties op te leggen. Zo zullen de berichten van de gebruikers nog geplaatst worden, maar kan enkel de afzender het bericht zien. Op die manier kan een slachtoffer de schade beperken door hatelijke opmerkingen van iemand anders niet zichtbaar te maken. Als een gebruiker iemand een restrictie heeft opgelegd, kan de ander niet zien wanneer de gebruiker online is. Ook zal die persoon niet kunnen zien of de ontvanger persoonlijke berichten heeft gelezen, verklaart Mosseri.

Partner Content