Instagram stopt met chronologische weergave tijdlijn

© iStock
Wim Kopinga Freelance journalist

De foto’s op Instagram worden binnenkort anders weergegeven. Waar nu het moment van plaatsing van belang is, gaat dat de komende maanden opschuiven richting relevantie.

Gebruikers van Instagram zien nu 70 procent van de foto’s van de mensen die ze volgen niet. Daar moet verandering in komen met de nieuwe weergave. De connectie die je hebt tot de persoon, het moment waarop de foto geplaatst is en de waarschijnlijkheid dat de gebruiker geïnteresseerd is in de foto worden belangrijk.

“Alle posts zijn er nog gewoon, maar in een andere volgorde”, aldus het bedrijf. Instagram is eigendom van Facebook en gaat nu voor dezelfde werkwijze als de grote broer. Daar is het al langer normaal dat je tijdlijn niet chronologisch weergegeven wordt, maar op relevantie.

Ook Twitter kwam vorige maand met een soortgelijke weergave. Daarbij worden eerst de tweets weergegeven die gemist hebt terwijl je weg was, wanneer je tijdlijn verder loopt op tijdstip van plaatsing. Deze functie is overigens (vooralsnog) uit te zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content