Instagram Stories passeert Snapchat

© web

Instagram Stories lijkt precies een jaar na zijn release populairder te zijn dan grote concurrent Snapchat. Dat valt op te maken uit cijfers die Instagram vrijgaf.

Volgens de app wordt Instagram momenteel meer dan 32 minuten per dag gebruikt door jongeren onder de 25 jaar. Gebruikers boven de 25 zitten op zo’n 24 minuten per dag.

Die cijfers zijn hoger dan de cijfers die Snapchat afgelopen februari deelde, zo vergelijkt nieuwssite Techcrunch. Snap stelde toen dat zijn app in de leeftijdscategorie tot 25 jaar zo’n halfuur per dag wordt gebruikt en in de categorie daarboven op twintig minuten.

Instagram Stories werd een jaar geleden vooral gezien als een kloon van Snapchat. Inmiddels gebruiken meer dan 250 miljoen mensen de functie. Het moederbedrijf van Instagram, Facebook, lijkt al even op het oorlogspad te zijn tegen Snapchat, al wil geen van beide bedrijven dat zo zeggen. Facebook rolde onder meer Snapchat-achtige functies uit in zijn dochters Instagram, Whatsapp en ook in Facebook zelf, met alle gevolgen van dien voor de populariteit van het kleinere Snapchat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content