‘Instagram voor video’ haalt 30 miljoen dollar op

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Viddy – zeg maar Instagram voor video – heeft een indrukwekkende 30 miljoen dollar opgehaald. En de lijst met investeerders bevat heel wat ronkende namen.

Viddy – zeg maar Instagram voor video – heeft een indrukwekkende 30 miljoen dollar opgehaald. En de lijst met investeerders bevat heel wat ronkende namen.

Het in april 2011 opgerichte Viddy is aan een indrukwekkende opmars bezig. Op amper twee weken tijd wist het bedrijf het aantal gebruikers te verdubbelen: van 5 miljoen naar 10 miljoen gebruikers. En dat allemaal voor een app waarmee je met je iPhone korte filmpjes van maximaal 15 seconden kunt maken, speciale filters en videoeffecten toevoegen, en ze vervolgens delen met anderen. Instagram dus, maar dan voor video.

De vergelijking is snel gemaakt, en hoeft ook niet overtrokken te zijn. Het bedrijf wist namelijk net 30 miljoen dollar op te halen bij een indrukwekkende reeks investeerders. Denk aan Biz Stone (medeoprichter van Twitter), maar ook aan ‘celebrities’ als rapper Jay-Z en de investeringsmaatschappij van Will Smith. En dat bovenop een vorige investeringsronde in februari waarbij onder meer Battery Ventures en Qualcomm samen 6 miljoen dollar aanleverden.

Per maand worden gemiddeld 100 miljoen nieuwe video’s toegevoegd in Viddy. Een van de meest recente toevoegingen is die waarin de hond van niemand minder dan Mark Zuckerberg ronddartelt in huis. Nu de ceo van Facebook blijkbaar zelf op Viddy zit, kan de speculatie over ‘Instagram voor video’ pas echt beginnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content