Intel goochelt met merken

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Chipreus Intel denkt eraan het merk Centrino als platformnaam stilaan uit te faseren. ‘Core’ komt als merknaam meer op de voorgrond.

Chipreus Intel denkt eraan het merk Centrino als platformnaam stilaan uit te faseren. ‘Core’ komt als merknaam meer op de voorgrond.

Dat schrijft The Wall Street Journal. Intel zou minder ‘platformen’ – à la Centrino – willen promoten en meer de microprocessoren zelf. Centrino werd in 2003 met veel succes geïntroduceerd als platformnaam voor een pakket van een microprocessor, een chipset en draadloze netwerkchips. Vanaf volgend jaar verwijst Centrino enkel naar dat draadloze. “Klanten begrepen niet wat het merk op vlak van Intel-producten betekende.”

Het woord ‘core’ daarentegen wordt versterkt. Het zal dan wel stilaan verdwijnen in merken als ‘Core 2 Duo’ – waarbij gewoon het aantal kernen wordt aangeduid – maar meer naar voren komen als aparte lijn van microprocessoren. Die krijgt een onderverdeling in i3, i5 en i7. Die laatste, Core i7, bestaat al en was eerder bekend onder de codenaam Nehalem. Core i5 verschijnt later dit jaar.

Namen als Pentium, Celeron of Atom voor andere microprocessorfamilies verdwijnen niet. Maar wanneer er nieuwe producten op de markt komen, zal de nieuwe, volgens Intel eenvoudigere, merknamenfilosofie gehanteerd worden. Analisten voorspellen in ieder geval een verwarrende overgangsperiode.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content