Intel is klaar met overname Altera

Brian Krzanich, CEO van Intel. © .

De miljardenovername van Altera is afgerond. Het bedrijf wordt een onderdeel binnen Intel en moet het aanbod van de chipreus verbreden.

Altera is met 16,7 miljard dollar de grootste overname ooit voor het bedrijf. Voortaan gaat de nieuwe dochter verder als de Programmable Solutions Group, al belooft Intel dat bestaande producten en de ondersteuning er op blijven bestaan. De nieuwe afdeling wordt geleid door Dan McNamara die al sinds eind jaren 90 voor het bedrijf werk, meest recent nog als Vicepresident en General manager van de embedded division.

De overname vond plaats in juni. Intussen hebben mededingingsautoriteiten in de VS, Europa en China hun goedkeuring gegeven.

Altera maakt net zoals Intel chips, maar focust vooral op de autoindustrie, medische toepassingen en telecom. Het is daarbij gespecialiseerd in zogenaamde field programmable gate arrays of FPGA’s, chips die kleine gespecialiseerde taken sneller kunnen uitvoeren dan standaard processoren. Dat maakte van het bedrijf een interessante overname voor Intel dat zich al een tijdje probeert te diversifiëren op de chipmarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content