Intel lanceert Arduino-variant Galileo

Intel verkoopt een open source minicomputer vergelijkbaar met Arduino. Het toestel is vanaf eind november leverbaar.

Intel verkoopt een open source minicomputer vergelijkbaar met Arduino. Het toestel is vanaf eind november leverbaar.

Het toestel is op zich weinig meer dan een printplaat met aansluitingen, maar kan wel gebruikt worden als computer of als onderdeel bij elektronica-bouwprojecten. Daarmee is het toestel uitermate geschikt voor hobbyisten.

Galileol is gebaseerd op Intel-architectuur, maar is wel softwarematige en deels hardwarematige compatibiliteit met Arduino. Onder meer met de Arduino Software Development Enviroment (IDE).

Galileo draait op een Intel Quark SoC X1000, een 32-bit 400 MHz Pentium instruction set architecture. Het toestel draait standaard op Linux, een kleine versie of een meer uitgebreide variant met behulp van een MicroSD-kaart.

Verder beschikt de printplaat onder meer over een 10/100 ethernet connector, PCI Express mini-card slot, een usb 2.0-poort en een usb 2.0 device controller (specifiek voor het programmeren) en een 10-pins JTAG header. Voor opslag is er 8 megabyte flashopslag voor de firmware, 512 KBe SRAM, 256 MB DRAM en 11 KB EEPROM. Daarnaast is de opslag verder uitbreidbaar via usb of MicroSD.

Volgens Intel is het toestel vanaf 29 november verkrijgbaar via distributeurs Mouser, Avnet, Arrow, Ingram en Maker Shed. De richtprijs is 69,90 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content