Intel mengt zich in huwelijksplannen Broadcom-Qualcomm

. © BELGAIMAGE

Terwijl Broadcom al enkele maanden moeite doet om concurrent Qualcomm over te nemen zou Intel op zijn beurt een overname van Broadcom overwegen.

Volgens bronnen van de Wall Street Journal bekijkt Intel een overnamepoging van Broadcom. Hoe concreet die plannen zijn, is niet duidelijk. Met die zet zou Intel de overname van Qualcomm willen stopzetten.

Broadcom probeert Qualcomm sinds november over te nemen maar dat is vooralsnog niet gelukt. Broadcom kocht eerder al Brocade voor 5,5 miljard dollar en Qualcomm rondt momenteel de overname van NXP af voor 47 miljard dollar.

Dat wil zeggen dat een fusie tussen de twee een enorme concurrent voor Intel kunnen opleveren, wat verklaart dat Intel zelf graag roet in het eten gooit. Als een bod niet lukt, dan overweegt het bedrijf volgens de Wall Street Journal verschillende kleinere overnames om zichzelf te sterken.

De overname van Qualcomm door Broadcom blijft intussen een lopende zaak. Zo beloofde Broadcom recent nog aan de Amerikaanse overheid dat het geen delen zou verkopen aan buitenlandse kopers die betrekking hebben op nationale veiligheid. Bij Qualcomm werd intussen de uitvoerend voorzitter vervangen door een niet-uitvoerend voorzitter. Volgens Reuters gebeurde dat om de aandeelhouders te plezieren ter voorbereiding van een verdere confrontatie met Broadcom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content