Intel plant inhaalbeweging op mobiele markt

Ceo Brian Krzanich heeft op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering toegelicht wat de focuspunten zijn voor de toekomst.

Hoewel Intel nog steeds hoge toppen scheert in de klassieke chipmarkt, hinkt het achterop als het aankomt op mobiele toestellen. Het bedrijf heeft onder meer zijn Atom-lijn, maar in de smartphone- en tabletmarkt wordt het bedrijf omver gelopen door ARM-architecturen aangeleverd door Samsung en Qualcomm.

Dat moet veranderen vindt Brian Krzanich, die vorige week tot ceo werd benoemd bij Intel. Hij geeft toe dat Intel de boot heeft gemist, maar benadrukt dat het bedrijf een goede basis heeft om op verder te bouwen.

De nieuwe topman zei tijdens een aandeelhoudersvergadering waar Reuters aanwezig was dat het bedrijf afspraken heeft gemaakt met toestelmakers, die moeten het bedrijf tonen welke richting het moet uitgaan.

Intel staat van nature heel sterk op de markt van desktops en laptops. De chips blinken vaak uit op vlak van absolute prestaties, maar op smartphones en tablets is het stroomverbruik van een processor vaak en belangrijkere factor. Nu de klassieke pc-markt in het slop zit, is het dus hoog tijd voor de chipmaker om zich toe te leggen op de honderden miljoenen smartphones en tablets van de toekomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content