Intel: Windows 10 zal de PC-verkoop niet redden

Brian Krzanich, CEO van Intel. © .

Een nieuwe versie van Windows is doorgaans goed voor de pc-verkoop, maar Intel gelooft niet dat het deze keer veel zal uitmaken.

Brian Krzanich, ceo van Intel, legde op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uit dat zijn bedrijf geen enorme boost verwacht van de overstap naar Windows 10. Al wordt dat wel gecompenseerd met andere activiteiten.

“We gaan door een transitie, upgrades naar Windows 10, en we zien kwartaal-tot-kwartaal vooruitgang. Maar we houden ook de verwachtingen op lange termijn in de gaten en we verwachten dat de pc-markt op lange termijn vlak tot licht dalend zal zijn,” zei Krzanich op de aandeelhoudersvergadering.

Traditioneel is de komst van een nieuwe Windows goed nieuws voor de sector. Veel consumenten en bedrijven die upgraden schaffen dan ook een nieuw toestel aan. Maar Krzanich is kritisch en beseft dat gebruikers vandaag nog wel één pc kopen, maar als 3e en 3e toestel sneller naar tablets, smartphones en kleine 2-in-1 toestellen grijpen. Daar is de dominantie van Intel en Microsoft een stuk kleiner.

Intel compenseert die situatie met succes op de datacentermarkt. Die afdeling haalde het afgelopen kwartaal een operationele winst van 1,7 miljard dollar. Daarmee is het volgens Business Insider goed voor 65 procent van de totale operationele winst van het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content