Intel zet meer mensen in om toekomstige bugs te ontdekken

. © BELGAIMAGE
Sebastien Marien Stagiair Data News

Intel zet meer in op het detecteren van kwetsbaarheden in haar producten. Het probeert meer mensen aan te trekken, en het deelt grotere beloningen uit per gevonden fout.

Vorig jaar heeft Chipfabrikant Intel haar ‘Bug Bounty’-project gelanceerd waarbij het beveiligingsonderzoekers stimuleert om fouten te ontdekken in haar producten. Terwijl het bedrijf volop af te rekenen heeft met de ‘Spectre- en Meltdown-lekken’, heeft Intel aangekondigd dat het meer gaat investeren in het preventief detecteren van bugs.

In de eerste plaats wil Intel meer mensen aantrekken door niet langer alleen onderzoekers te accepteren op basis van een uitnodiging. Elke security-expert kan dus gevonden kwetsbaarheden melden in ruil voor een beloning.

Grotere beloningen

Intel, sinds kort de op-één-na grootste chipfabrikant ter wereld, verhoogt ook de geldprijzen per gevonden fout tot wel 100.000 dollar extra. Voor het melden van kritieke kwetsbaarheden zoals Spectre en Meltdown, legt het bedrijf voortaan 250.000 dollar op tafel.

Terwijl de aandacht voor software-bugs nog hoog is, hoopt Intel om nu nog zoveel mogelijk andere fouten op te sporen en te verhelpen. Het Amerikaanse bedrijf maakt ook duidelijk dat het haar ‘Bug Bounty’-programma ook in de toekomst nog verder wil verbeteren. Geïnteresseerde beveiligingsexperts kunnen zich melden via Intels Security-website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content