IntelliStamp komt in handen van Cipal

© istock

Inventive Designers verkoopt Intellistamp aan Cipal IT solutions. Het bedrijf van Joke Dehond en Klaas Bals wil zo beter kunnen focussen op internationalisering.

IntelliStamp is een softwareoplossing om documenten digitaal te ondertekenen en af te drukken met zekerheid van hun authenticiteit. Het werd enkele jaren geleden geïntroduceerd en wordt onder meer in Mechelen en Antwerpen gebruikt.

De verkoop omvat enkel de technologie achter IntelliStamp, er verhuizen dus geen mensen van Inventive Designers naar Cipal. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Met de verkoop wil Inventive Designers zich meer concentreren op internationale groei met zijn klantencommunicatieplatform Scriptura Engage. Het bedrijf is vandaag al actief in het buitenland met in totaal 280 klanten in 20 landen.

“De afgelopen 2 jaar is onze omzet met 27% gestegen. We hebben mooie resultaten neergezet en we zijn ambitieus, maar dit vergt focus langs onze kant,” zegt ceo Joke Dehond die recent nog door Data News werd uitgeroepen tot ICT Woman of the Year. “We willen IntelliStamp alle kansen geven om als oplossing verder door te groeien. Een overname door een ambitieuze partij met kennis van de technologie en markt was een logische keuze.”

Cipal, dat bestaat uit de dienstverlenende vereniging (voor lokale besturen) en Cipal IT Solutions, de meer commerciële activiteiten, is al van bij het begin betrokken bij IntelliStamp. De oplossing wordt nu ondergebracht bij Cipal IT Solutions.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content