Interfone wil roamingtarieven kelderen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De ‘Magic Card’ van het Deense Interfone wordt nu ook in België verdeeld. De extra chip bovenop je simkaart zorgt voor besparingen op je internationale belkosten.

Interfone is een Deense start-up die met de steun van de Deense investeringsgroep MayDay Invest een wel heel origineel telecomproduct op de markt brengt in Denemarken en Noorwegen, en die nu dus ook in België verdeeld zal worden.

De ‘Magic Card’ is een flinterdunne smartcard die je als klant op je bestaande simkaart aanbrengt. Wanneer je vervolgens met je gsm een internationaal gesprek wil starten, wordt de elektronica in de ‘extra’ simkaart aangesproken en worden die gesprekken automatisch omgeleid naar een voip-server. Dat moet een forse besparing op de internationale belkosten opleveren. Een oproep naar China bijvoorbeeld waarvoor je bij een klassieke operator 2,36 euro per minuut betaalt, zou bij Interfone aangerekend worden aan 0,12 euro/minuut. De internationale roamingkosten worden met andere woorden helemaal omzeild via de hardwarematige oplossing: er moet dus geen software of app geïnstalleerd worden op de gsm.

Voor bedrijven én particulieren

Interfone bestaat sinds 2011 en werd hoofdzakelijk gefinancierd door de investeringsgroep MayDay Invest van Steen F. Pedersen; de voormalige ceo van telecomverdeler Dangaard Telecom. En zo kunnen we meteen ook een link leggen naar de Belgische afdeling ‘Interfone België’. Die werd dit jaar opgericht door twee Belgische telceomspecialisten. Guido Verbeke is immers niet alleen de voormalig country manager van Motorola Belux, maar ook de ex-managing director van Dangaard Telecom Belgium (ondertussen Brightpoint). De andere partner is Malek Farhat, voormalig marketing director bij Allo Telecom: de keten van telecomwinkels die in 2007 door KPN (Base) gekocht werd.

Interfone België zal de ‘Magic Card’ verkopen aan zowel particuliere gebruikers als internationaal actieve bedrijven. De kaart kost 44,90 euro (inclusief btw) met een inbegrepen beltegoed van 10 euro. Consumenten kunnen kiezen uit een prepaid-formule en drie tariefformules zonder contractduur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content