Internationale ict-koepelorganisatie lokale besturen kiest België voor hoofdzetel

Lola, de internationale tegenhanger van de Vlaamse ICT Organisatie (v-ict-or), kiest België voor zijn maatschappelijke zetel. De Belg Eddy Van der Stock wordt voorzitter.

Eddy Van der Stock, die al voorzitter was van v-ict-or, wordt nu ook voorzitter van Linked Organisation of Local Authority ICT Societies (Lola). V-ict-or vertegenwoordigt iedereen die zich binnen een lokale overheid in Vlaanderen met ict bezighoudt. De vzw telt telt 500 leden. Lola is de internationale tegenhanger van de Vlaamse ict-koepelorganisatie voor lokale besturen. Zeven buitenlandse vzw’s zijn ondertussen lid van Lola: MISA in Canada, ALGIM in Nieuw-Zeeland, KOMMITS in Zweden, SOCITM in het Verenigd Koninkrijk, GMIS in de Verenigde Staten, VIAG in Nederland en V-ICT-OR in België.


Lola kiest voor een juridisch model volgens Belgisch recht en vestigt zijn maatschappelijke zetel in ons land. “De Belgische wetgeving is dermate goed uitgebouwd dat zij ook over de grenzen heen haar deugdzaamheid bewijst binnen non-profitorganisaties,” zegt Eddy Van der Stock.


Lola lanceert meteen twee concrete projecten. “Citadel on the Move” wil “open government data” promoten zodat app-ontwikkelaars eenvoudig innovatieve mobiele applicaties kunnen ontwikkelen voor lokale besturen. “App4EU” of “Apps For Europe” wil de socio-economische impact van open data maximaliseren door competities te organiseren tussen app-ontwikkelaars. Thema’s die in beide projecten aan bod komen zijn data- en systeemcompatibiliteit, open standaarden, open data, breedbandtechnologie en gedeelde diensten.


“We willen deze thematische problemen uitwerken tijdens kennismomenten en congressen,” zegt Eddy Van der Stock. “We willen ook kijken of we bijvoorbeeld in functie van Europese standaardisatie projectmatig enkele van die elementen kunnen oplossen voor de lokale overheden.” In het najaar van 2013 zal Lola een congres organiseren met een focus op de behoeften bij de lokale overheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content