Interne audit bij Belgacom naar ‘vastgoedhandel’ Didier Bellens

© Image Globe

Er komt een interne audit bij Belgacom naar aanleiding van de berichten dat CEO Didier Bellens een gebouw van het bedrijf zou willen verkopen aan een vennootschap waarvan hij zelf bestuurder is.

Er komt een interne audit bij Belgacom naar aanleiding van de berichten dat CEO Didier Bellens een gebouw van het bedrijf zou willen verkopen aan een vennootschap waarvan hij zelf bestuurder is. Dat meldt Belgacom.
“Didier Bellens en de raad van bestuur van Belgacom hebben kennisgenomen van de krantenartikels met betrekking tot het ‘Stro’-gebouw die dit weekend in de pers verschenen”, zo staat in een persbericht van het bedrijf. “Om hierop een antwoord te bieden dat gesteund is op controleerbare feiten, heeft dhr. Bellens de voorzitters van de raad van bestuur en het auditcomité gevraagd zo snel mogelijk een interne audit uit te voeren vooraleer een mededeling te doen.”

De Morgen schreef zaterdag over de plannen. In het gebouw aan de Lebaeaustraat in Brussel werken ongeveer 1.100 personeelsleden van Belgacom en Connectimmo, een dochterbedrijf dat het vastgoedpatrimonium beheert. De vastgoedgroep Immobel, waar Bellens bestuurder van is, zou “in alle discretie” werken aan een project waarin het gebouw zou worden omgevormd tot een luxueus rust- en verzorgingstehuis met een 300-tal flats voor senioren, zo schreef de krant. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content